Followers Tersayang

cerita kahwin saya part 1

Assalamualaikum..
Fuhh..fuhh tiup habuk kat blog ni yang dah lama terbiar, hmm.. baru ada masa dan mood nak update blog..
Entry kali ni nak cerita tentang majlis nikah saya hari tu (15.03.2015), majlis diadakan secara ringkas di rumah nenek. Alhamdulilah ramai saudara-mara datang membantu memeriahkan majlis, terharu sangat tau. Rumah nenek yang tengah diubahsuai, siap sebelum majlis keesokannya, dapatlah merasa tidur kat bilik baru.. Sehari sebelum majlis semua bergotong-royong bersihkan rumah nenek, yang lain pula siapkan kerja masak-memasak. Jarang dapat berkumpul sama, sebab masing-masing sibuk kerja, memang masa ni meriah sangat dengan riuh suara saudara-mara. Malam sebelum majlis tak dapat tidur langsung, mana nak berinai, siapkan photobooth dan macam-macam lah, banyak fikir sampai tak boleh lelap.

Paginya awal-awal dah siap mandi, lebih kurang jam 8 lebih sepupu (Fazran) datang mekapkan.. Just tadahkan muka ja hehe, suka hati dia lah nak buat macam mana tapi bab mata memang tak boleh cover sebab merah tak cukup tidur.

Rombongan keluarga lelaki tiba dari Sipitang ke Keningau jam 9 lebih, Tok kadi iaitu Imam Hamzah tiba dalam jam 10, majlis pertunangan dibuat sebelum majlis akad nikah sempat juga merasa jadi tunangan orang dalam beberapa minit hehe.. Alhamdulilah saya sah menjadi isteri kepada Mr.Fendy dengan sekali lafaz. Jom layan gambar sekitar majlis pernikahan..
 sebahagian rombongan pihak lelaki
mak mertua menyarungkan cincin tunang
sesi tukar hantaran
 dup dap dup dap masa ni menunggu lafaz nikah
 Alhamdulilah sah menjadi suami isteri

 bergambar bersama keluarga suami
 keluarga saya
 mak, bapa dan kedua mertua
dikelilingi sepupu sepapat
 pengantin pula nak bergambar
Alhamdulilah, majlis berjalan dengan lancar.. terima kasih pada semua saudara mara yang telah banyak membantu sepanjang majlis pernikahan ni. Insya Allah part kedua iaitu majlis berbedak dan berinai akan menyusul nanti. 
Terima kasih sudi baca ^_^..

14 comments:

farhana mohamad said...

Barakallahulakuma.
selamat pengantin baru. :)

fifie feyca said...

wah congratulation semoga berbahagia smpai jannah... cantiknya pengantin... <3

PeRdU cINta said...

Alhamdulillah..tahniah..

Normi Nieza said...

amboi..meriahnya dila...selamat pengantin baru..:)

Cik Siti Hajar said...

tahniah dear!

cantik baju tu..

Ezy Loy said...

tahniah dan selamat pengantin baru!
=)

cik karmila said...

selamat pengantin baru...semoga bahagia sehingga ke syurga !

Dilaella Ella said...

@farhana mohamad Alhamdulilah terima kasih :)

Dilaella Ella said...

@fifie feyca Amin..terima kasih :)

Dilaella Ella said...

@PeRdU cINta
Alhamdulilah.. terima kasih :)

Dilaella Ella said...

@Normi Nieza
Alhamdulilah terima kasih normi nieza :)

Dilaella Ella said...

@Cik Siti Hajar terima kasih :)

Dilaella Ella said...

@Ezy Loy terima kasih dear :)

mirza syazwina said...

Allah..lamanya tak singgah sini..dah kawin dah akak ^ ^
selamat pengantin baru !<3
tak sabar tunggu part 2 pulak :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain