Followers Tersayang

DIY #Hand bouquet ribbon #3

Assalamualaikum..
Entry diy kembali lagi, masa kahwin dulu kalau boleh nak save bajet sebanyak yang mampu.. mana yang dapat kita buat sendiri.. Alhamdulilah baju nikah, baju berbedak, veil, hantaran, mini photobooth dan bunga tangan semuanya diy. Insya Allah saya akan kongsikan tutorial diy tu kat blog ni moga bermanfaat terutama kepada b2b semua.
Okey saya nak kongsikan video tutorial untuk bunga tangan yang ketiga, untuk tutorial bunga tangan sebelum ini klik sini dan sini.

Saya belajar buat bunga tangan ni dari youtube.. ni videonya.
 Bunga tangan ni saya pakai masa majlis sanding
 close up sikit, saya hiaskan dengan kerongsang dan manik pearl. Hiasan tu korang boleh pelbagaikan lagi, ikut kreativiti masing-masing. Nampak ada jual kat facebook dalam rm1++.00. Bajet bunga tangan ni dalam rm50 ke bawah, nampak tak penjimatan di situ.


Terima kasih sudi baca ^_^

P/s : Kalau ada yang berminat nak sewa bunga tangan ni boleh emel kat dila_ella@ymail.com

Hadiah daripada en.suami

Assalamualaikum..
Masa balik kampung hari tu, suami bagi kejutan dengan hadiah.. Tetiba en.suami hulurkan sebuah kotak dan suruh buka.. bila buka saja terus senyum-senyum pandang en.suami hihi..


Ni lah hadiah suprise daripada en.suami iaitu Steam Q iron beli kat Astro Go Shop. Perasaan mestilah seronok sangat.. Raya puasa lalu suami yang tolong pegang baju masa menyeterika, yalah dress kembang-kembang ni memang rumit nak seterika.. Suami cakap "kalau macam ni abang mau belilah seterika go shop tu, supaya senang kerja ".. ingatkan bergurau, rupanya serius.. Bila di tanya bila beli selamba suami jawab " haha mana boleh bagi tahu " dah memang namanya suprise kan. Terima kasih en.suami ^_^.
Alhamdulilah benda ni memang memudahkan kerja menyeterika terutamanya dress yang kembang meleret..
Terima kasih sudi baca ^_^

Raya aidil adha

Assalamualaikum..
Lama sangat tak bersiaran, rindunya dekat blog ni.. Harap-harap ada yang masih ingat blog ni ya hehe.. Rasanya masih belum terlambat nak ucapkan selamat hari raya aidil adha pada semua.. Raya kali ni biasa-biasa saja, balik beraya di kampung suami di Sipitang. 

Kebetulan majlis kahwin adik ipar berlangsung pada hari jumaat untuk berbedak serta berinai dan hari sabtu majlis bersanding.. jadi tak dapatlah berjalan sana-sini beraya sebab sibuk buat persiapan majlis. 

Ada juga beberapa jemputan rumah terbuka di rumah sepupu suami, tapi malas nak berjalan tambahan pula baju raya pun tak bawa.. jadi duduk di rumah ja siapkan jahit manik tudung yang nak dipakai pada majlis nanti dan tolong mana-mana yang patut dirumah serta ikut ke kebun ambil buah langsat.
 langsat segar dari kebun, sebenarnya plan nak cari durian tapi memandangkan musimnya dah habis cari langsat pun jadilah..
Macam mana dengan raya korang mesti best kan.. 

Terima kasih sudi baca ^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain