Followers Tersayang

Tips bersihkan bulu mata palsu

Assalamualaikum.
Siapa peminat bab mekap-mekap ni pasti mempunyai koleksi bulu mata palsu kan, sekarang ni macam-macam jenis bulu mata palsu. Pemakaian bulu mata palsu akan membuatkan mata kita lebih galak dan menarik. 
Lepas pakai bulu mata palsu korang terus buang atau pakai semula? Bagi yang pakai semula pasti nak kan bulu mata palsu tu kelihatan cantik, tak nak lah ada kesan-kesan gam yang mencacatkan bulu mata tu (macam kat gambar atas). Jadi hari ni saya nak kongsi cara mudah nak bersihkan bulu mata palsu, okey jom mulakan.
Bahan-bahan yang diperlukan ialah make up remover atau baby oil, cotton bud, tisu dan tweezer.
Cara nak cuci sangat mudah, tuangkan mekap remover pada bulu mata palsu, ini bertujuan melembutkan sisa gam dan maskara, kemudian gosokkan perlahan-lahan dengan menggunakan tisu dan cotton bud jangan gosok kuat pula, nanti bulu mata tu tercabut. Gunakan tweezer untuk buka gam yang agak susah nak di tanggalkan. 
Dah siap pun, dapat lihat tak perbezaan sebelum dan selepas dibersihkan. Lepas ni boleh pakai semula bulu mata palsu korang tu, selamat mencuba ^_^

9 comments:

NARDtheNERD said...

i beli je yang baru... hehehe.

Cik Puan said...

ooooo....mcm ne jima lah..boleh pakai balik bulu mata palsu...kalau cik selama ne memang pakai buang jak...hihih

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

wah.. bagus tips bersih bulu mata palsu ini dila.. ilmu baru untuk akak..

Lieya Von Jay said...

tak pernah pakai bulu mata palsu :)

Ayue Idris said...

Nice tips..hehe..tp sepnjg umo 27 taun ni..xpnah lg pki bulu mate palsu tu..fail :p

Akeyla Azmi said...

wah wah qila takde lagi bulu mata palsu hihihi

Sweethoneybelle said...

ha'ah la nampak perbezaan . . pandai ila . . tapi muni tak pakai sangat bulu mata ni . pakai pon masa mekap kawen rituh jew . . hehehe . .

mirza syazwina said...

miza suka makeup tapi tak berkesmpatan lagi nak beli bulu mata palsu..memang dah lama mengidam pun..hehee
thanks tip ni,nanti x dela susah2 dah ^^

Zara Nurhaidah said...

rajin ny awk.. zara after pakai mmg buang .. ~.~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain