Followers Tersayang

D.I.Y Hias tudung/shawl

Assalamualaikum.
Salam jumaat, baru muncul sekarang kan hehe, lama sangat tak update blog ada tak yang tercari-cari *perasan hihi. Hujan lebat kat sini, sejak akhir-akhir ni hujan selalu turun bila petang alhamdulilah, tempat korang cuaca macam mana? Hari ni saya nak kongsi DIY cantikkan tudung, okey jom tengok.
Shawl halfmoon yang sebelum ni penuh dengan manik, tapi jarang pakai sebab agak berat. Tetiba dapat idea nak hias, terus habis manik-manik dan labuci saya buka hehe, kalau nak guna shawl plain biasa pun boleh.
Bahan untuk hiasan tudung, terpulang pada kreativiti masing-masing nak pelbagaikan hiasan. Saya guna bunga kecil, lace dan manik.
Bolehlah mulakan proses menghias, untuk kerja senang korang penitikan dulu lace dan bunga supaya senang nak jahit nanti. Lupa pula, saya buat hiasan kat hujung tudung/shawl sebab nanti bila lilit nampak lah hiasan tu, tapi kalau nak letak di bahagian kepala atau belakang pun boleh juga ><.
Akhir sekali barulah jahit manik, bab jahit manik ni saya suka hee..
Tadaa.. dah siap pun senang kan.
Selamat mencuba ^_^.
p/s : baru perasan title bloglist blog dah ok hee..

12 comments:

N-fiq :D said...

Kreatifnya. cantik! Suka! suka!

Akeyla Azmi said...

wahhhhhh cantikkkkkk <333
hish kreatif sungguh kak nii hihihi <3333
oh ya kakkkk, hehehehe bloglist dah ok tp nak follow org pulak payah hm

Petak Bunga said...

Kena kreatif

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

lamanya akak tak singgah di sini dila.. harap dila sihat selalu..

cantiknya dila jahit macam tu.. :D

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

lamanya akak tak singgah di sini.. harap dila sihat selalu..

cantik dila jahit manik kat tudung macam tu.. :D

Farra N said...

kretif nya dila :D

Mizz Eiyda said...

Wow..creatifla awk! Cantik..

Invisible Me said...

Cantik. Kawan IM minat menghias-hias shawl. Hehe

Cik Siti Hajar said...

wah... buatkan 1 utk sy.. kreatif sungguh!

Cik Itah@RRP said...

salam. nice ^^
sy isi tabung infiniti dan singapore airlines :)

Lieya Von Jay said...

weee.. comel. meriahh :)

Cik Puan said...

cantik......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain