Followers Tersayang

Beli bunga ros..

Assalamualaikum.
Lamanya tak update blog, siapa antara korang yang suka bunga ros @ mawar ? Mesti ramai yang suka kan terutamanya kaum hawa. Dulu mama saya ada tanam pokok bunga ros tapi jenis kecil lah warna pink, sekarang dah tak ada dah pokok ros tu, agaknya sebab malas nak jaga tu yang layu hihi. Hari tu jalan-jalan ke pekan dengan adik lepas tu singgah sekejap kat pasar malam, tertarik pula pada bunga yang makcik jual ni.. macam-macam jenis bunga ada. Paling tertarik sekali pada bunga ros yang besar dan warna-warni.. rambang mata nak pilih warna, last-last ros kuning dan merah jadi pilihan.
Setangkai 3 ringgit, menyesal tak minta diskaun.
Ros merah 
Ros kuning
Hati-hati dengan duri yang tajam.
Dah tanam pun bunga ros ni, harap-harap menjadi lah boleh juga buka bisnes jual bunga hehe.. ^_^.

14 comments:

Tashira Sha said...

aaa same goes to me kak. skrang ni pun tengah tanam bunga ros. nak cuba nasib. mana tahu dapat hidup nanti. hihi

sinuha said...

Wah. Lawanya, Semoga mekar bunga ros tu bila dah ditanam. :)

PeRdU cINta said...

Sangat sinonim dengan wanita..

adrianna syaz said...

Klu dila jd tokey bunga,sya jd cstemer dlu eh..hehe..^_^

Anne Nurain said...

suka tengok bunga ros yg kalerpul.. hehe..

Cik Puan said...

cqntik...cantik...^^

Nini Hanini said...

suka bunga ros!! dulu pernah tanam kat rumah lama,sekarang ni dah takde dah,hehe :)

Asha Lya said...

lya tak pandai nak jaga bunga..dulu2 rajinla tanam bunga.owhh ya dilla tanya kat mana kg lya kan..lya tinggal kat kg.lumadan beaufort :)

The Reluctant Shopper said...

Ros kuning tu paling fotogenik. :D

Nanie said...

Cantiknya bunga ros tu...

Nanie said...

Cantiknya bunga ros tu...

Izzati Amira said...

waa... nk jaga bunga ros ni susah sikit eh org ckp? kene rajin jaga..

sye ade tanam satu jenis bunga ni.. baru naik.. nnti dah berbunga banyak nk upload kt blog lah.. hee

Naniey Jemiey said...

bunga ros memang cantik..kalau dapat sejambak memang tak berkata2 lah naniey..klik darlie..vanish.. untuk dila

Hafiza AizZawa said...

bunge ros cantik.. kalau dah kering pun still cantik...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain