Followers Tersayang

DIY #Bantal untuk kucing

Assalamualaikum.
Petang korang, siap juga bantal untuk meow kat rumah ni.. buat satu ja cukup lah untuk meow seekor ni yang suka sangat tidur atas beg laptop yang saya buat hari tu.. habis comot penuh bulu segala, nak marah kasihan pula. 
Tengok bukan main lena lagi si piying tidur atas beg laptop tu, gambar kuning sebab kena cahaya lampu dalam bilik.
Saya guna kain perca baki langsir kawan yang saya jahit hari tu.. Guna fabrik jenis satin supaya bulu kucing tak mudah lekat. Gunting bentuk segi empat lepas tu jahit. Selang selikan warna kain supaya nampak cantik.
 Lepas siap cantum, ukur saiz bantal yang korang kehendaki kemudian jahit.
Lepas siap jahit sarung bantal tu, bolehlah sarungkan kat bantal.. Bantal tu bantal kitar semula tau, sebab kita guna bekas balut buah untuk isi dalam bantal.. *ni semua idea mama saya hehe..
Yeah!! Dah siap pun tengok meow pun gembira, siap posing lagi depan kamera.. Hari ni cik black dah selamat beranak 3 ekor semuanya.. bertambah lagi lah kucing di rumah. ^_^

5 comments:

sinuha said...

Banyak buah kena makan klu nak dapat sarung buah tu,,, rajin betul :)

Tashira Sha said...

hee kite pun ada buat bantal ni utk baby kucing. hihi comel jaa

Sally Samsaiman said...

Seronok la...kucing sally tdo je atas sofa..hahaha

Farra N said...

kretif bebenar dila ni..untung kucing dia..dlu pnh gak buat bntal busuk untuk baby kucing..ntah mana hlg.haha

Asha Lya said...

Alahai rajin ya dila buat bantal utk kucing pahala tu..wah c meow siap berpusing lgi da bantal baru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain