Followers Tersayang

DIY Laptop Bag

Assalamualaikum.
Hii.
Hari tu tangah menggoogle ternampak pula kat blog orang putih ni,tunjukkan cara buat beg laptop..cantik sangat,terus jadi semangat nak berDIY.Beg laptop yang saya ada sekarang tak berapa cantik,warna hitam..kita nak juga beg pink-pink comel ewah..><.Kelmarin seharian tak dapat blogwalking..maaf lambat publish komen-komen dari sahabat semua..insyaAllah hari ni saya akan blogwalking ke rumah korang pula.. :) Okey kita sambung projek DIY kita..

Sediakan bahan jahitan seperti di atas.2 helai kain bercorak,2 keping span,2 helai kain untuk bahagian dalam,zip,hiasan dan peralatan jahitan.

Sebelum memulakan proses jahitan,ukur panjang dan lebar laptop,barulah potong kain dan span mengikut ukuran tersebut.Susun kain dan span seperti gambar kedua diatas.lukis garisan dan jahit.

Untuk bagi beg nampak comel boleh tambah hiasan,terpulang pada kreativiti masing-masing.
Cantumkan kedua-dua kain tadi dengan jahitan di sekeliling kain separti di atas.jangan lupa tinggalkan ruang untuk zip.

Kemudian jahit zip,penitikan dahulu sebelum jahit bagi memudahkan proses menjahit.

Tadaa dah siap pun..bolehlah simpan laptop..:)
Selamat mencuba.Assalamualaikum ^_^.

27 comments:

Mizz Aiza said...

comelnya warna pink.. suka3.. :D

mirza syazwina said...

cantiknya!!!
jeles,jeles,jeles>__<
pandai sangat dila buat,pink lagi=)

dilaella Ella said...

@Mizz Aiza terima kasih akak,saya pun suka pink huhu :)

dilaella Ella said...

@mirza syazwina mirza pun boleh buat,try lah nanti :)

Murni Amir said...

dila memang kreatif lah !! apa ja buat semua menjadi . . jeles2 ;p

ros_reeza said...

Salam perkenalan.. follow sini :)
thanx kongsikan cara buat sendiri.. kena rajinkan diri ni nak buat :)

dilaella Ella said...

@Murni Amirthanks murni,takde lah jadi semua,kadang2 tak menjadi juga hehe :)

dilaella Ella said...

@ros_reeza salam perkenalan juga,terima kasih sudi follow.moga diy ni bermanfaat :)

azman/santai said...

cantik.. nak buat sendiri.. tak tangan tak cukup kreatif

Hafiza AizZawa said...

nie yg rase nk belajar menjahit nie.. =)

Nur Najihah said...

cantiknya,cemburunya tengok..haha

boni kacak said...

hadiahkan kat saya boleh??hahaha :P

dilaella Ella said...

@azman/santai yakin boleh,mesti jadi tu :)

dilaella Ella said...

@Hafiza AizZawa nanti bolehlah belajar menjahit :)

dilaella Ella said...

@Nur Najihah cuba lah buat nanti,mesti lebih cantik :)

Nies alhaQ said...

Awa buat sendiri ke??? Waaa, pandainyaaa :)
Pink pulak tuu. Leh tempah ehh?? Hehe

Cikgu Kacamata said...

Uihhh...dasat ni. meme comey ;)

dilaella Ella said...

@Nies alhaQ thanks..a'ah buat sendiri :),belum ambil tempahan lagi hehe :)

dilaella Ella said...

@Cikgu Kacamata terima kasih :)

dilaella Ella said...

@boni kacak hehe..:)

latifah zainal said...

cantiknya,pandainya awak buat.boleh buat bisness nie.akak bab2 menjahit tak berapa pandai.jahit tangan retilah tapi tu pun asal boleh je..huhu..

dilaella Ella said...

@latifah zainal terima kasih ^^.saya pun tak reti sangat menjahit ni,saja suka-suka huhu :)

Rosniyati othman said...

nice and sangat kreatif ok

.::: Princess MOMOY :::. said...

cantik nyer. dan rajin =)
momoy follow blog yang kreativ dan pemilik blog yg comel ni =)

dilaella Ella said...

@.::: Princess MOMOY :::. thanks so much princess Momoy :)

dilaella Ella said...

@Rosniyati othman thanks :)

siti ZAHARA said...

Nak try la ..time kcih..pandai ella bab2 jahit2 ni..=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain