Followers Tersayang

Makan kelupis

Assalamualaikum..
Salam sabtu semua, tadi mama baru pulang dari mesyuarat KRT di Tamu Ground.. Banyak pameran jualan kraftangan, makanan, hasil tani dan sebagainya yang dipamerkan dari dalam dan luar daerah Keningau. Adalah mama beli sedikit ole-ole antaranya bakul rotan, sayur-sayuran dan kelupis.
Mama cakap ni kelupis dari Sipitang, beli kelupis free kuah kacang
Makan cicah dengan kuah kacang memang sedap, tak ingat berapa biji dah ngap hehe.. Rindu pula dengan ibu bapa mertua dekat Sipitang.. menyesal tak makan banyak kelupis hari tu haha tetiba.. Okey selamat berhujung minggu semua..
Terima kasih sudi baca ^_^

21 comments:

Asha Lya said...

Kat Bfrt ni senang nak dpt kelupis lgi2 klau time perayaan or org kawin

Miss said...

Kelupis tu apa? Makanan orang mana. Tak pernah dengar and tak pernah makan pulak. Nampak macam sedap jee, hehehe :D

http://ruangmiss.blogspot.com/

azreen raub said...

Perghh..mcm sedap tu kelupis..terus rindu Sabah pulak..

nadia mat said...

whoa kelupis naaman banar eh! Tetiba teringin hehehe

Dilaella Ella said...

@Asha Lya masa raya hari tu ndak jumpa kelupis hehe

Dilaella Ella said...

@Misskelupis ni makanan org Brunei n Kedayan. ala2 pulut panggang

Dilaella Ella said...

@azreen raubsedap ni, datanglah ke Sabah ^^

Dilaella Ella said...

@nadia mat awu bah hehe ^^..

PeRdU cINta said...

Kelupis...pertama kali PC dengar ni..nak juga cuba rasa..

Zizie Zack said...

ingatkan lepat pisang.. tak pernah makan kelupis..

cEro said...

Alaaa, dah laa tengah lapar ni.
Nampak pulak gambar makanan sedap...
Aduuuhhh perutku....

Syaza Syafeeqah said...

kelupis mmg sedap. ;)

Mardiah Diana said...

Salam singgah sini dik...akak tak pernah lagi makan kelupis ni...teringin juga nak merasanya...hihi....

Hafiza AizZawa said...

macam nasi impit tak pun macam lemang.. baru tahu.. mmg nampak sedap..

adiba rusli said...

teringinnya nak makannn

Yusla Mahat said...

1st time, ummi tahu kuih kelupis... macam kuih lepat saja.
macam sedap... SEDAP

Izz Latif said...

Hi, saya sangat menyukai blog anda! ZALORA Malaysia kini sedang mencari blogger yang berbakat, dan saya tertanya adakah anda berminat untuk satu kolaborasi blog bersama kami. Anda boleh hubungi saya di izz.latif@zalora.com.my jika anda berminat dengan tawaran ini dan saya akan berikan segala butiran di sana. Harap dapat balasan emel anda secepat yang mungkin!

Cik Yanie said...

Ya Allah sis. Fav sayaaaaaa. Im sabahan tooo. Yayyyy nak tempah :((( sayaaa mencari jrg org jual skrg. Uwarghhh

Cik Kumbang said...

First time dgr kuih nama kelupis (>_<)
Tak pernah makan
Nampak macam sedap je nyam3~

____________________

Cik Kumbang reply your comment at
http://kumbangmerahbintikhitam.blogspot.my/2015/08/wedding-review-bunga-tangan-fresh-flower.html

Terima kasih dila :)

Nabila Syifa said...

1st time dengar nama makanan tu.

Mizz Aiza said...

nampak sedap kelupis tu.. first time kak aiza dengar..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain