Followers Tersayang

Kerana kuih koci

Assalamualaikum.
Pelbagai kuih- google
Ada bermacam-macam jenis kuih yang dapat dihasilkan daripada beras atau tepung pulut ni..seperti seri muka, kuih koci kuih bom dan sebagainya.. Saya suka makan kuih getas-getas dan kuih onde-onde. Saya nak cerita sikit pasal kuih koci ni.. Kerana sebiji kuih koci adik saya hampir sesak nafas akibat kesukaran menelan kuih tersebut. 
Kuih koci-google
Pagi itu adik nak ke sekolah, mama bekalkan kuih koci pulut hitam.Seperti biasa adik akan menunggu bas di perhentian bas. Sambil menunggu bas sampai, adik makan kuih yang dibekalkan.. lapar sangat kot. Entah macam mana cara adik makan, sampai susah nak telan..hampir sesak nafas adik. Tanpa rasa malu masa tu ramai orang, adik terus pusing belakang dan korek mulut dengan tangan untuk keluarkan kuih yang tersekat. Alhamdulilah nasib baik dapat dikeluarkan. Sejak hari tu adik lebih berhati-hati jika hendak makan apa saja kuih daripada tepung pulut ni.
p/s: tekstur kuih yang dihasilkan daripada tepung pulut agak kenyal, liat serta melekit sedikit, kadang-kadang agak susah nak telan..

13 comments:

Nasuha said...

Lwaknya adik...macam mn adk mkn kuih koci tu..

Mama Darwiish said...

Nasib x tercekik dik
Lame x mkn kueh koci..teringin plak dah hu

Normi Nieza said...

sdap oo kuih koci..:)

Cik Itah@RRP said...

tak berapa suka kuih koci ni hhe
tapi memang kuih ni payah sikit nak telan ..:)

shu said...

mybe dia telan sbjik trus..bhya tu..xpun sangkut kt kerongkong dia..huhu..

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

kena sediakan air tu dila.. bahaya kalau tercekik pula nenti..

Norhasniza Khalid said...

mama suka koci tau dila..
mama menabung sini dear..

Kathy Rbain said...

sedap kuih koci ni..

International Directory Blogspot said...

Hello I'am Chris From France!!
This is not a "spam"
Assalamualaikum
You Have A Wonderful Blog Which I Consider To Be Registered In International Blog Dictionary. You Will Represent Your Country
Please Visit The Following Link And Comment Your Blog Name
Blog Url
Location Of Your Country Operating In Comment Session Which Will Be Added In Your Country List
On the right side, in the "green list", you will find all the countries and if you click them, you will find the names of blogs from that Country.
http://world-directory-sweetmelody.blogspot.com/
Happy Blogging
****************
You can forward this invitation to your friends

Ainim Suju said...

kena hati2 bila makan kuih koci ni

Fais-SKA said...

kuih koci mmg sedap..sy pn suka..ishh teruk jugak smpai tercekik tu..mgkin dia xkunyah smpai lumat kot.terus telan..sbb tu tercekik..nsb baik xjd pape..

SecretOfShaila said...

kuih kuaci mmg sedapppp...just kena hati2lah kalau next time mkn...

Lilynn Wifey Sham said...

pebret kite koci.. cian adik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain