Followers Tersayang

Hasil DIY

Assalamualaikum.
Alhamdulilah..dapat juga siapkan shawl ni. Kain untuk shawl ini dah lama saya potong tapi tak ada idea nak hias.. Lagipun bahan hiasan seperti manik pearl dan labuci tak cukup, memandangkan bahan-bahan tak cukup, saya guna kain perca yang ada untuk buat bunga ros chiffon. Nak tahu cara buat bunga ros chiffon dan cara  hias pada tudung klik SINI. 
Ini lah hasil DIY shawl halfmoon..  simple saja kan, nak buat pun taklah susah sangat. 
Ros sifon.
Selamat berDIY ^_^

24 comments:

Zaza Abdul Latif said...

cantikkk.. kreatifnya ;)

Cik Itah said...

waa kreatif..untung la pandai menjahit :)

Mirza Rohizat said...

serius lawa sangat ni,seronoknya dapat buat shawl sendiri.. :)

Lieya Von Jay said...

comel lah ^_^

Unknown said...

ada bakat :) hehe

Sally Samsaiman said...

cantik! cer kasi hadiah satu utk sally.. :)

Farra said...

so kretif n comel sgt hasil dia :D

naomei said...

adik buatkan cik akak satu...comel sangat...hihi

klik nuffnang 3x3

AsyrafIka said...

cantiknya, kreatif sangat dila ni :)

Unknown said...

memang save bajet kalau orang pandai menjahit ni..:)

safurara said...

wah cantik.kretip!

ANDAIANNYA said...

cantik sangat

Mizz Aiza said...

cantik hasil kerja dila buat.. akak singgah isi 3-3 tabung.. shoutbox dila tak keluar, mungkin sebab internet akak slow kot..

Fiza Aizzawa said...

ringkas dan cantik.. yg penting kne kreatif..

Aya Zuki - Master Coordinator Shaklee Shah Alam said...

waaa cantiknyaa

NuRuL said...

Dila..nk tnya la. kat mane beli kain utk shawl tu yer..apa nama kain tu. this post inpired me to DIY shawl jugak...

sy dh follow blog anda!

http://theninthalphaberts.blogspot.com/

YUS said...

Amboiii.. cantik la! pandai dilla buat! <3

Cik Puan said...

Salam..
1st tyme singgah blog ne tertaik sangat kat entry ne..Kebetulan cik ade buat tudung dan masih blur nak hiaskan..Dan alhamdulillah jumpe plak blog ne..maceh sesangat dear..

#psttttt...salam kenaL :)

HaFizaH aYu said...

Tq dear follw my blog..neway such a creative girl kdg2 bnde yg kt wat sndri ag syiookkk kan?? nway tengs again

DILA ELLA said...

@NuRuL saya guna kain sifon, boleh beli di kedai kain. thanks sudi singgah di blog ni. moga bermanfaat :)

DILA ELLA said...

@cik azLyzah⊙.☉ wkumsalam..salam kenal juga. sama-sama, selamat berDIY :)

IMA SALSUZAIMA said...

cantiknya..boleh buat income ni..hihi..

Fais-SKA said...

cantik juga =) kreatif

Affy Afiqah said...

wahhh cantik, ika ada satu halfmoon shawl tapi tak pernah pakai lagi, hewhew ada sekali je aritu test pakai kat rumah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain