Followers Tersayang

Sweet soft bun


Assalamualaikum.
Selamat malam korang, kat sini hujan tapi tak lebat..sudah makan malam? awal lagi lah kan hihi. Malam ni rasa malas pula nak makan nasi, hari-hari makan nasi sekali sekala tukar menu pula..nak makan roti bun lah. Petang tadi saya buat bun, adunan pertama tak kembang T_T..mungkin yis tu dah expired. Jenuh juga menunggu tapi adunan tak juga kembang-kembang. Kemudian buat satu aduan lagi dengan yis baru alhamdulilah menjadi..
Bun yang dah kembang tapi belum masak lagi..
 Yang ni baru keluar dari oven..
Resepi sweet soft bun ini saya ambil dari E-NA LOVELY KITCHEN. Kena ikut betul-betul step baru dapat bun yang lembut dan gebu. Saya guna tepung gandum biasa saja sebab tepung roti tak ada. Rasanya macam tak kenyang pula kalau makan bun ja kan..takpa lah cuba dulu..cicah bun dengan kari ayam pun sedap kan..
Apa menu korang malam ni? ^_^ 

31 comments:

Aefa Aerisya said...

bestnye pandai wat bun.. lapar plak tgk.. :D

ezy.fia said...

nmpk sdap..
bkn main gebu lg nmpk..

Montana said...

alamakk...terus terasa lapaqq ni...alamakkkk

shazillahsani.com said...

wahhh..mcm rumit...tapi hendak trylah...hihihi

IMA SALSUZAIMA said...

untung lah ko dila.buat apa pun menjadi.DIY menjadi..baking2 pun menjadi..jelez.. :(

Adriannasyaz said...

Lawanya roti dila buat..cantik warna kerak atas tu..nk try la..tq kongsi resipi dila :)

ezyra taharin said...

waaa sedap nye!!pandai la awak buat..sebijik mcm kat bakery..

Anonymous said...

sedapnyer..

naomei said...

wah hebat tau...
kalau cik akak agaknya tak menjadi kot...hihi..

DILA ELLA said...

@Aefa Aerisya trylah buat nanti..:)

DILA ELLA said...

@Puan Ezy thanks :)

DILA ELLA said...

@Montana alamak hehe..

DILA ELLA said...

@SecretOfShaila taklah rumit sangat,trylah buat nanti :)

DILA ELLA said...

@ima salsuzaima taklah ima, kadang2 buat tak jadi hihi.. :)

DILA ELLA said...

@adrianna syaz sama-sama..roti adriana lagi cantik :)

DILA ELLA said...

@ezyra daniel thanks ezyra :)

DILA ELLA said...

@Kathy R'bain thanks sis :)

DILA ELLA said...

@Nao Mei takde hebat pun cik akak..hihi cubalah mana tahu menjadi :)

Mazni Munawar said...

comelnya roti ni xD sedaplah pulak

Affy Afiqah said...

rajin dila baking :) boleh cuba nanti ni~

Mizz Aiza said...

sedapnya.. lembut dan gebu je.. :D

budakbandunglaici said...

Sedapnya. Dapat cicah ayam masak merah pun sedap

budoxe said...

wah sedapnya, pandai betul buat bun.
budoxe suka makan dgn aiskrim.. belah dua, letak aiskrim kat tengah! hehe. cuba lah

Cik Itah said...

terasa nak makan bun pulak pagi ni hehehe

isi tabung darlie :)

Nadratul Syazwana said...

Ya Allah pandainya Dila buat! Nampak gebu!

Unknown said...

Makan maggi dengan 2 biji telur je. Typical student punya meal :( :(

Cik Nor said...

gebunya..:)

Unknown said...

pergh,menarik la dila..tengok yang belum masak pun dah terasa kat tekak..

Mirza Rohizat said...

bestnya pandai buat macam ni..lapar je boleh buat boleh makan..hehee..jap g nak usha la resepi tu..:D

The Big Sengkuang said...

ya allah.. sedapnya.. huhu.. eh bun ni nampak macam yang kat KFC tu.. hehehe,, :)

#blogwalking

Sally Samsaiman said...

bun kosong ke ni..? hehehe...macam best!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain