Followers Tersayang

Sweet soft bun


Assalamualaikum.
Selamat malam korang, kat sini hujan tapi tak lebat..sudah makan malam? awal lagi lah kan hihi. Malam ni rasa malas pula nak makan nasi, hari-hari makan nasi sekali sekala tukar menu pula..nak makan roti bun lah. Petang tadi saya buat bun, adunan pertama tak kembang T_T..mungkin yis tu dah expired. Jenuh juga menunggu tapi adunan tak juga kembang-kembang. Kemudian buat satu aduan lagi dengan yis baru alhamdulilah menjadi..
Bun yang dah kembang tapi belum masak lagi..
 Yang ni baru keluar dari oven..
Resepi sweet soft bun ini saya ambil dari E-NA LOVELY KITCHEN. Kena ikut betul-betul step baru dapat bun yang lembut dan gebu. Saya guna tepung gandum biasa saja sebab tepung roti tak ada. Rasanya macam tak kenyang pula kalau makan bun ja kan..takpa lah cuba dulu..cicah bun dengan kari ayam pun sedap kan..
Apa menu korang malam ni? ^_^ 

31 comments:

Aefa Aerisya said...

bestnye pandai wat bun.. lapar plak tgk.. :D

Puan Ezy said...

nmpk sdap..
bkn main gebu lg nmpk..

Montana said...

alamakk...terus terasa lapaqq ni...alamakkkk

SecretOfShaila said...

wahhh..mcm rumit...tapi hendak trylah...hihihi

ima salsuzaima said...

untung lah ko dila.buat apa pun menjadi.DIY menjadi..baking2 pun menjadi..jelez.. :(

adrianna syaz said...

Lawanya roti dila buat..cantik warna kerak atas tu..nk try la..tq kongsi resipi dila :)

ezyra daniel said...

waaa sedap nye!!pandai la awak buat..sebijik mcm kat bakery..

Kathy R'bain said...

sedapnyer..

Nao Mei said...

wah hebat tau...
kalau cik akak agaknya tak menjadi kot...hihi..

dilaella Ella said...

@Aefa Aerisya trylah buat nanti..:)

dilaella Ella said...

@Puan Ezy thanks :)

dilaella Ella said...

@Montana alamak hehe..

dilaella Ella said...

@SecretOfShaila taklah rumit sangat,trylah buat nanti :)

dilaella Ella said...

@ima salsuzaima taklah ima, kadang2 buat tak jadi hihi.. :)

dilaella Ella said...

@adrianna syaz sama-sama..roti adriana lagi cantik :)

dilaella Ella said...

@ezyra daniel thanks ezyra :)

dilaella Ella said...

@Kathy R'bain thanks sis :)

dilaella Ella said...

@Nao Mei takde hebat pun cik akak..hihi cubalah mana tahu menjadi :)

Mazni Munawar said...

comelnya roti ni xD sedaplah pulak

Affy Afiqah said...

rajin dila baking :) boleh cuba nanti ni~

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

sedapnya.. lembut dan gebu je.. :D

Marou Apple Hijau said...

Sedapnya. Dapat cicah ayam masak merah pun sedap

budoxe lee said...

wah sedapnya, pandai betul buat bun.
budoxe suka makan dgn aiskrim.. belah dua, letak aiskrim kat tengah! hehe. cuba lah

Cik Itah@RRP said...

terasa nak makan bun pulak pagi ni hehehe

isi tabung darlie :)

Nadratul Syazwana said...

Ya Allah pandainya Dila buat! Nampak gebu!

Arham Md Ali said...

Makan maggi dengan 2 biji telur je. Typical student punya meal :( :(

Normi Nieza said...

gebunya..:)

IbuNoey said...

pergh,menarik la dila..tengok yang belum masak pun dah terasa kat tekak..

mirza syazwina said...

bestnya pandai buat macam ni..lapar je boleh buat boleh makan..hehee..jap g nak usha la resepi tu..:D

Budak Nerd said...

ya allah.. sedapnya.. huhu.. eh bun ni nampak macam yang kat KFC tu.. hehehe,, :)

#blogwalking

Sally Samsaiman said...

bun kosong ke ni..? hehehe...macam best!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain