Followers Tersayang

Diy Buttercup Bag

Assalamualaikum
Hii.

Dah lama rasanya tak berDiy ni,rindu pula..Entry kali ni saya nak tunjukkan cara nak buat buttercup bag,cantik nama beg ni kan hehe.Cara buat beg ni saya belajar dari SINI,dekat sana korang boleh tengok nota lengkap tentang beg ni.Beg ni saya buat saiz besar,bolehlah muat banyak barang.Okey jom tengok proses menjahit beg ni.Macam biasa saya tak pandai nak explain satu-satu sorry,harap-harap korang dapat faham melalui gambar ^_^.

Proses menjahit poket beg.

Buat lipatan bahagian atas beg,sematkan dengan jarum peniti bagi memudahkan proses jahitan.Terbalikkan dan jahit.

Proses menjahit lapisan dalam beg.Nak letak poket pun boleh.

Proses kemasan bahagian atas beg

Proses menjahit tangkai beg.

Dah siap!Simple jer kan.Selamat mencuba.
Terima kasih sudi baca ^_^
Assalamualaikum.

8 comments:

NinaAz said...

Nmpk mcm senang. Kalo buat xtahula jd kea tak. Huuuuu

dilaella Ella said...

NinaAz >Insyallah..Mesti jadi tu :)

dilaella Ella said...
This comment has been removed by the author.
Mizz Aiza said...

menariknya.. dila memang berbakat la.. :D

JUK DIN said...

salam. Daddy rasa anak perempuan Daddy mesti suka kalau dihadiahkan beg spt ini pada hari lahirnya...

dilaella Ella said...

Mizz Aiza >Thanks kak..:)

Juk Din >wkumsalam..mesti comel kan kalau anak perempuan Daddy pakai beg ni :)

Tinta Lana said...

Salam.

Dila..pandainya menjahit.. :)

Lana..bab menjahit..kurg sabar,huhu. Ni, kalau tambah manik mesti lagi menarik kan :)

Nana Liena said...

hehe..comelnya. tote bag buat sendiri lagi jimat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain