Followers Tersayang

Potong Rambut Sendiri

Assalamualaikum.
Hii.
Saya memang suka simpan rambut panjang,tapi nak jaga rambut panjang ni payah sikit berbanding rambut pendek.Kalau rambut dah panjang sangat dan lama tak gunting,timbul lah masalah hujung rambut bercabang..
Jadi penyelesaiannya terpaksa gunting sedikit hujung rambut tu buang bahagian yang bercabang.Saya lebih suka potong rambut sendiri di rumah.Sebab nak pergi kedai gunting rambut ni leceh sikit,takda salon khas untuk wanita sahaja yang sesuai untuk muslimah, dan kebanyakkan tukang gunting rambut kat sini pondan hmm..tak mahu lah.Potong rambut sendiri lagi bagus dapat jimatkan duit sikit $$.
Susah tak nak gunting rambut sendiri?Sebenarnya tak susah pun,jom tengok video cara nak potong rambut sendiri yang saya ambil dari youtube.
Senang saja kan..Selamat mencuba.
Terima kasih sudi baca ^_^.
Assalamualaikum.

11 comments:

Syafiq Muhammad said...

ASSALAMUALAIKUM , DENGAN SUKACITANYA SINI ADA G.A TERBESAR MEI, HADIAH TOP REFERRAL SEHINGGA RM150.++ . JOM JOM . ADA BANYAK LAGI HADIAH . ANDA DI TAG #176
LINK TAGGING :
http://www.officialsyafiqmuhammad.blogspot.com/2013/05/tagging3.html
link G.A :
http://officialsyafiqmuhammad.blogspot.com/2013/05/1st-biggest-giveaway-by-osm.html

mirza syazwina said...

haah,baik potong sendiri je rambut.boleh taw nak gaya macammne^^.kalau pegi kedai kadang-kadang dah cakap nak gaya macam tu tapi tak sama pun.huhuu

Nana Liena said...

saya suka short style..hehe. tak suka simpan rambut..rimas

Berry Lavynia said...

kdg2 rimas jugak, tapi syg nk potong sbb dah lama simpan..

Cik JariManis said...

CJM lebih rela potong rambut dkt kedai gunting rambut..hri tu pernah gunting rambut sendiri..malangnya..jdi cacat terus rambut CJM..*sekarang dah serik...

ima salsuzaima said...

ima suka rambut panjang. 3 tahun lepas, gunting rambut masa pragnent.sebab x thn panas lain mcm. 3 tahun simpan, tahan2 memang x boleh dah sebab anak selalu je tarik.akhirnya semalam ima pegi gunting pendek. x kisah lah x cantik asal husben kata cantik sbb husben je yg nmpk.hihi

ZassDhiey said...

Boleh laaa kott potong sendiri,.tp cam susa kann awak,.huhu

Arham Md Ali said...

Cam aku startnfobia gunting dekat kedai time waktu form 3 dulu. Sebab barber tu pergi potong ala Mawi. Start dari tu prefer mak tolong guntingkan dekat ruma, biola kurang kemas pun haha.

Mizz Aiza said...

betul tu.. baik potong sendiri rambut tu.. thanks berkongsi, akak pun tak tau camna nak potong sendiri.. hihi..

.::: Princess MOMOY :::. said...

last 2 yr momoy cut sndiri. sama mcm video ni. v shape.

aisyah ambris said...

Visit me dear aisyahambris.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain