Followers Tersayang

Eyeliner

Assalamualaikum.
Hii.
Eyeliner dapat membuatkan mata kelihatan cantik selepas pemakaian eyeshadow,tapi tanpa eyeshadow sekali pun mata kita masih kelihatan cantik dan menawan,macam gadis-gadis korea tu.Pemakaian eyeliner juga boleh buatkan mata yang mengantuk akibat tak cukup tidur nampak segar,contohnya eyeliner warna putih.Terdapat banyak jenis,bentuk dan warna eyeliner,yang masing-masing mempunyai kegunaan untuk efek solekan yang berbeza pada mata, antaranya:

Pensil  eyeliner 
-Tekstur eyeliner ni keras sikit,berbentuk pensil dan senang digunakan serta agak popular.
Crayon eyeliner
-Berbentuk pensil tetapi berdiameter lebih besar.Tekstur eyeliner ni lembut dan boleh dismudge untuk kelihatan lebih soft dan smokey.
Pen eyeliner
-Tekstur cecair,sama seperti liquid eyeliner tetapi lebih senang nak pakai serta buat wing yang tajam.Saya suka eyeliner jenis ni ^_^.
Liquid eyeliner
-Tekstur cair dan warna lebih pekat berbanding eyeliner lain.Oleh kerana teksturnya cair,agak susah nak pakai,dan perlukan sedikit latihan untuk mendapatkan hasil yang cantik.
Gel eyeliner
-Bertekstur gel,senang nak pakai dan agak popular.Pemakaian eyeliner ni memerlukan berus yang sesuai seperti angel brush.
Jom kita belajar cara teknik pemakaian eyeliner yang boleh membuatkan mata kita kelihatan pelbagai bentuk.
Menarik bukan?jom kita try ^_^
Terima kasih sudi baca ^_^
Assalamualaikum.

11 comments:

huny madu said...

Suka pakai eyeliner, dh kira wajib pakai bila kuar umah. Slalu guna gel eyeliner..paling xpandai pakai liquid eyeliner, mesti comot hehe..

Mizz Aiza said...

selalunya akak hentam je pakai eyeliner ni.. thanks sebab share cara pakai yang betul.. :D

Nana Liena said...

kita tak reti pakai pun..huhu..

Farra Kikibum said...

suka pakai crayon eyeliner sebb senang nk buat smoky eyes :3

Mime MF said...

lebih suka guna pencil & liquiq eyeliner..yg lain tak pndai sgt nk guna..heee

dilaella Ella said...

Huny Madu >saya pun macam tu selalu comot kalau pakai liquid eyeliner,tangan tu mesti bergegar hehe.

Mizz Aiza >sama-sama kak :),saya pun masih belajar cara nak pakai eyeliner ni :)

Nana Liena >Takpa boleh belajar :)

Farra Kikibum >crayon eyeliner pun cantik :)

Mimie MF >Guna pencil lagi senang kan,saya pun tak reti sangat nak guna yg lain,tangan keras hehe :)

BUNDA a.k.a KN said...

bunda lebih suke gune pencil eye liner, xpandai gune liquid..comot..

mirza syazwina said...

selalunya pakai mesti comot..huhhu!

deno said...

tak pernah pakai eyeliner

siti ZAHARA said...

Hee..bab eye liner ni smpai skrg duk belajar lgi..mng tak mahir..=D

Akeyla Azmi said...

alaaa qila tak pakai agi hehehe qila dh bookmark :D kak dila, buat lah post pasal apa je akak guna untuk makeup boleh lah qila nk beli huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain