Followers Tersayang

DIY Shawl halfmoon lace

Assalamualaikum.
Hii.
Macam mana dengan persiapan raya korang?mesti sekarang ni semua tengah sibuk kan.Dekat rumah saya sekarang ni pun sibuk.macam-macam nak dibuat.Baju raya dah siap jahit cuma tudung yang belum ada,hari tu saya ke pekan,saja tengok-tengok tudung tapi takde yang berkenan..ada pun tapi harganya hmm..mahal.fikir punya fikir baik buat sendiri,lagi puas hati.Alhamdulilah dah siap pun pagi tadi,kejap je nak buat sebenarnya.entry kali ni saya nak tunjukkan cara saya buat shawl halfmoon lace simple,mana tahu dapat bagi idea pada korang yang nak buat shawl sendiri..okey jom kita start..
Potong kain sifon bentuk halfmoon,ukuran terpulang pada masing-masing sama ada nak lebar atau pendek.
Untuk tepi shawl saya jahit bias tape guna kain sifon,saja nak kelainan sikit.
Jahit bias tape di sekeliling shawl kecuali bahagian tepi tempat muka kita,harap-harap korang faham hehe
Untuk patch lace,terpulang pada masing-masing nak jahit macam mana,saya pilih gambar yang terakhir..
Jahit lace dan manik pearl.
kalau nak lebih cantik boleh pelbagaikan saiz dan warna manik..
Dah siap pun..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Selamat mencuba..
^_^

18 comments:

SecretOfShaila said...

wahhh...cantik..!!

heirizalieyana said...

cntik ...

Norhasniza Khalid said...

memang cantik...

mirza syazwina said...

cantiknya sis :)
saya pun tengah cari tudung half moon tapi tak jumpa-jumpa lagi,kalau jumpa pun mahal sangat,tak jadi nak beli.huhuu

Niena Reen said...

wah, cantik cantik! :D

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

cantiknya DIY.. suka hasil kerja dila, semua kemas dan cantik.. :D

Myss Ammi said...

wow. nice handmade. imah xpenah try wat sndiri..huhu. x reti. gud job, dila :)

Azie Namico said...

wow ! DIY ...creative tuu...nanti nak cuba lah...

Love Rain Admin said...

nuffed !

sha (chirp chirp) said...

wow cantek! meletop gituuu :D

Cik Itah@Rama Rama Pendek said...

wahh..cantik
kreatif jugak ye? huhu
btw selamat hari raya :)

Shakira Pathi said...

Sumpah cantik!! :D

Nur Fahz said...

wahh kreatifnya dila..boleh wat bisnes nie :)

boni kacak said...

wah...menarik lah.. hehehe

siti ZAHARA said...

rajinnya buat..=D..zara beli je..hee
selamat hari raya..=D

ayut said...

diy utk raya ke ni??cantik dh tu...klu bt hari2x makin bertambah kreatif yer :)

Anonymous said...

cantik..boleh tanya kt mn nk cr lace mcm dila guna tu?tq

Haslinda Kamal said...

lace you jahit tangan ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain