Followers Tersayang

Mayonis

 Assalamualaikum.
Ada tak yang suka makan mayonis? mestilah ada kan..Saya pun suka juga, selalu kalau beli mayonis mesti cari jenama Lady's Choice, mungkin sebab mayonis Lady's choice ni sedap kot, ke terpengaruh dengan iklan hihi.Teringin pula nak buat mayonis sendiri, lepas tu cari kat google,tengok macam senang je bahan-bahan.saya dah try buat, rasa pun lebih kurang sama je..jimat pun jimat juga,boleh dapat banyak pula tu..siapa tak suka kan ><. Jom kita sama-sama buat..
RESEPI : MAYONIS
Bahan-bahan:
1 biji telur
2 cawan minyak masak (boleh tambah)
Cuka *
Garam dan gula * ( ikut rasa masing-masing)
Serbuk lada hitam ( optional)
Cara-cara:
Putarkan telur, sedikit minyak, cuka dan perasa. Kemudian tambahkan minyak setiap 1 minit masa memutar. Putar sampai likat, jika belum likat boleh tambahkan minyak lagi. Akhir sekali tambahkan serbuk lada hitam jika suka.

Dah siap bolehlah buat kentang goreng..memang sedap,tapi tak boleh makan banyak mayonis ni sebab banyak kolestrol.Selamat mencuba ^_^

15 comments:

NF said...

tak suka mayonis. hihi

Norhasniza Khalid said...

boleh cuba ni...

mirza syazwina said...

memang jimat
mesti cuba ni ^_^ !

Nao Mei said...

wah pandainya buat...hihi...
lepas nie tak buat juga...tapi malas punya pasal..hihi

Nadya Dyana said...

jimat pun jimat. sedap pun sedap hehe bole Nad cuba nanty ^^

ekin schmidt said...

sedapnyaaaa!

Ayu Zan said...

menarik ni.ehehe.rajin awak..

:)

S.K.A said...

woww rajin =) menjadi eh?? dia pekat ke cair?? adik sy bt sllu je cair

Nazif Hakim said...

singgah dan follow Terima kasih

http://nazifhakim.blogspot.com/

Invisible Me said...

Macam sedap jaaa :)
Jemput join http://invisiblenote.blogspot.com/2013/08/segmen-blogwalking-merdeka-56-by_24.html

Aminin said...

mau tak tertelan air liur...glurp2..
hehehe

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

sedapnya makan dengan kentang goreng tu.. :D

Hafiza AizZawa said...

sngnye resipi..boleh la try buat..

Cik JariManis said...

heee dah boleh buat sendiri dah...ekekek

chicken_floss said...

oh sedapnya wedges ni..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain