Followers Tersayang

Puding coklat simple..

Assalamualaikum.
Cuaca panas-panas begini memang sesuai makan makanan yang sejuk macam ais krim ke atau puding.Jadi hari ni saya nak share satu resepi puding coklat yang sangat mudah..pasti ramai yang sukakan coklat kan termasuk saya. Puding ni juga sesuai dihidangkan para tetamu yang datang beraya.Jom semak resepi..
RESEPI : PUDING COKLAT
SUMBER : JUN
Bahan-bahan :
1/2 cwn koko
1 cwn gula
1/2 cwn susu tepung
1/2 sudu teh garam
4 1/4 cwn air
4 sudu besar tepung jagung
1/2 sudu teh esen vanila
3 sudu besar butter
1 paket serbuk agar-agar
Cara-cara:
Campur semua kecuali butter. Masak sampai mendidih dan pekat. Masukkan butter. Masukkan kedalam loyang atau acuan disukai. Biar sejuk.
Selamat mencuba ^_^

15 comments:

Diary Ain Syima said...

waahhh bestt ye . . nampak macam senang jugak nak buat . . nak try laa :D

S.K.A said...

nmpak sedap..mkan dgn eskrim lg syok ni =) rajin share resepi..

mirza syazwina said...

macam senang aje ni,kita nak try nanti resepi ni ! :)

Alin Marlini said...

yum2...sedap tu

SecretOfShaila said...

Alamak terliur tgk..harus buat nie..^^

Myra Jay said...

Wowww!! best tu kalau dapat makan tika sejuk :D

Chuu Muqhlis said...

rajinnye buat

IbuNoey said...

wah,sedapnya..;)

siti ZAHARA said...

klu senang2 mcm ni..nak buat jugklah..cam sedap..>_<

Nurulee said...

nak buat tapi malas keluar beli barang. cane? hahaha =D

Era said...

Wow! I should try once!

Salam singgah :)

Diyana Hani said...

senang je ye..dap pulak tu tengok..terliur uu..hihi

ayut said...

nyummy !!puding ni mkn time lepak2x best...

ayut said...

nice..ni nnt nk letak mane plak ni..?

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

sedapnya puding.. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain