Followers Tersayang

Mee Goreng Ayam

Assalamualaikum.
Pagi korang.. Hari ni saya nak share resepi mudah iaitu mee goreng ayam. Resepi ni sesuai untuk sarapan dan cepat disediakan. Jom semak resepi.
RESEPI : MEE GORENG AYAM
Bahan-bahan :
1 bungkus mee kuning - dicelur
Isi ayam secukupnya
Sayur daun
Taugeh
Sos tiram
Sos cili
Serbuk pati ayam
Kicap manis
Minyak
Bawang putih - tumbuk
Bawang merah -tumbuk
Sedikit air
Cara-cara :
Panaskan minyak, tumis bawang merah, bawang putih dan isi ayam hingga kekuningan. Masukkan air, sos cili, sos tiram dan kicap manis serta serbuk pati ayam kacau hingga mendidih. Masukkan mee kuning dan gaul sebati kemudian masukkan taugeh dan sayur daun. Kacau hingga mee masak.. Selamat mencuba ^_^.

P/s : entri autopost

7 comments:

Miss Fairytale said...

Aaaaaa. sedapnya :d kena try nanti ni.

http://fairytaleeeeeee.blogspot.com/2014/02/giveaway-gadis-floral-by-cik-akie.html

visit mine ^^

Mar Mansor said...

simple tp sedap kan..masak sendri memang puas ati..

Cik Puan said...

best nya kalau hari2 dok dgn dila ne..24jam kenyang..hihi

Gee Lion said...

saya kurang sikit mee goreng ni cik dila.
selalu kalau order mee, mesti maggi goreng.
atau kuey tiaw.. heee.. =)

atien zuraidah said...

Saya suka mee goreng ada ayam lg sedap:D

Aku Penghibur said...

selalu goreng kat rumah ^_^ thanks sharing

Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

sedapnya.. nasib baik akak baru lepas makan.. hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain