Followers Tersayang

Mengidam Pizza

Assalamualaikum.
Kelmarin masa ke pekan lalu kat kedai bakery, terliur pula tengok pizza yang dijual disitu. Nak beli tapi malas pula mahu masuk, terpaksa tahan liur haha. Petang tadi baru dapat buat pizza, alang-alang dah buat, buat yang saiz besar punya baru kenyang hihi..tak susah pun nak buat. Bahan kat atas pizza tu korang boleh pelbagaikan terpulang mahu letak apa. 
Untuk doh pizza saya guna resepi bun, untuk toping pula saya letak sos pasta jenama Kimball, sosej, crabstick, sayur campur, keju cheddar, mayonis dan lada hitam. 
Pizza dah masak bolehlah makan hehe.. Pizza ni tak ambil masa yang lama untuk masak pun cuma 25 minit saja. Kalau makan sorang pizza ni, memang tak makan malam lah jawabnya.. ^_^

22 comments:

Bbwana adienia said...

salam..

em, bestnya makan pizza..sya pula teringin makan pizza yang iklan terbaru tu..ada crab juga..huhu..

Nao Mei said...

resepi tak de ke dik..:)
cik akak pon nak try gak

Abak Lorong Cinta said...

Sedapnya!!

Niena Reen said...

Sedapnya kak dila! Terliur pula. Lama tak buat pizza. Haritu buat terlebih yis pulak. Hahaha... :D

syuk shusuke said...

buatan sendiri lagi sedap kan :D hehe

Farah Waheda Wahid said...

hantar pinggan nak sepotong boleh? ^_*

athiqi ariff said...

dila..kalau blh bg cara2 buat yg lengkap k...mengidam lak..

NinaAz said...

pergh. mantop. nina pulak yg terliur nengok ni

Akeyla Azmi said...

sampai nya hati kak dila......
hihih thanks share kak dila.
Pakai resepi bun je?
Serious??? hihihi <3
nyummmm topping tu yg special kan hikhik

Wak Gelas said...

x ajak wak pon mamam piza sodapp tuuu.,ehHHHee

shameel Iskandar said...

Assalamualaikum.
Terima kasih Dilla atas kesudian bertandang dan meninggalkan komen di blog saya.

Lama dah tak makan pizza, tapi pizza buat sendiri kadang2 lebih sedap dari pizza hut.

mirza syazwina said...

bestnya bila makan apa yang kita buat!
pandai sis dila buat :D

Sally Samsaiman said...

Sally dah lama tak baking...oven dah rosak... :-(

Super_B said...

Wah....pasti sedap tu Pizza... Boleh gak minta sepotong aja?..

Cik Puan said...

untung lah dila pandai buat pizza...

Cik Mun said...

wahh..sedapnye :)

Ayue Idris said...

perghhhhhhhh!! apsal power sgt msak nih?? iols is soOOOOO jeles! huhu..
tnjuk ajr ku sifu~

Aku Penghibur said...

buat sendri? wahh berbakat.. nampak memang teliur.. nyum nyum

Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

Nadya Dyana said...

sedapnya >.<

Lieya Von Jay said...

best nya bt piza sniri :)

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

wah.. sedap tu dila.. buat sendiri lagi sedap sebba boleh letak apa topping yang kita suka kan..

Zara Nurhaidah said...

rasa lbh puas dan sedap kalo buat ngan air tgn sdiri kn ? ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain