Followers Tersayang

DIY #Baju peplum adik

Assalamualaikum.
Dah 2 hari tak update blog gara-gara nak menyiapkan baju peplum adik, alhamdulilah siap juga hari ni. Tetiba saja mood menjahit datang, kali terakhir menjahit masa bulan puasa tahun lalu.. Banyak juga kesilapan masa menjahit zip sorok tu, ada 3 kali buka jahitan sebab jahit zip terbalik hehe.. Ini lah kalau tak ada belajar asas jahitan.. Menyesal pula tak ikut kawan pergi kursus menjahit dulu, kalau tak mesti dah jadi tukang jahit sekarang hihi.
Kain ni sebenarnya nenek bagi free, agaknya sebab tak berapa menarik.
Pola baju dan skirt. Untuk cara nak jahit baju peplum boleh tengok SINI.
.
.
.
.
.
Hasilnya bila dah siap, saya tambah tali kat belakang ^_^.
p/s : lepas ni nak belajar jahit dress pula ^_^..

21 comments:

Cik Mun said...

cantik sangat..

Nur Madihah said...

lawanya! memang ada bakat nka jadi tukang jahitlah!

RynaHakimi said...

Cantiknya baju..pandai dila menjahit ya :)

Cik Puan said...

Cantik dila...cik ada ikot kursus menjahit..tapi skrg mood menjahit belom datang2 lagi...

Admin said...

Easy get money, just register will get 25dolar, try it now :)

Mari buat duit mudah saja, mula2 register dah dapat 25dolar, cuba la

http://stayreward.com/index.php?share=114766

My Blog
http://gsiym.blogspot.com/

Naniey Jemiey said...

cantik dila...great job.. boleh buka utk tempahan neh..hehe

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

cantik jahitan dila.. memang berbakat walau dila tak belajar di kelas..

mirza syazwina said...

lawa sagat ni! ^_^
bila miza nak reti jahit..huhuu

Petak Bunga said...

untung pandai jahit.

Norhasniza Khalid said...

lawa lah.... comel je..

Normi Nieza said...

cantik..:)

Cik Siti Hajar said...

kita bagi kain.. tolong jahit kan boleh?? hehehehe.. berbakat sgt!!

Ayu Zan said...

xde basic katanya. tp hebat gila jahit. hehe

Nao Mei said...

cantiknya..hihi

ain. said...

jm tgk top referral trkini.. :)

http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2014/02/top-referral-terkini-giveaway-update-2.html

Cik Itah@RRP said...

waa..untung la..bukan saja pandai memasak..menjahit pun teror..untung mak dan bakal suami hihi

btw..cantik bj tu :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

cantik semuanya.

OhPanduan said...

Cantik semuanya. macam ada yang menarik untuk dimiliki.

ahkak gojes said...

xda asas tp masih cantik hasil jahitan sis....

Gee Lion said...

bila dah jadi baju peplum, cantik terus! menyesal nenek bagi.. hehe.. :p

Zara Nurhaidah said...

pndai ny ! ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain