Followers Tersayang

DIY Shawl Half Moon Manik

Assalamualaikum.
Hii.
Jom berDIY shawl half moon manik.shawl ini begitu popular dulu,sekarang dah kurang,agaknya sebab banyak fesyen tudung yang baru sekarang ni.harga shawl ni pun dah turun..shawl ni dah lama saya buat,kalau buat sendiri lagi jimat kan.jom kita start..
Saya guna kain jenis chiffon.potong bentuk half moon.start melakar,saya guna pensel dahulu kemudian guna pen erasable.
Proses menjahit manik bunga sakura.
Proses menjahit ranting.
Selesai proses menjahit manik.
Tepi shawl jahit biasa jer malas nak hantar kedai nak jahit tepi hehe.
Inilah hasilnya^^
Saya buat empat helai shawl half moon^^
Till then bye..
Terima kasih sudi baca :)
Assalamualaikum.

9 comments:

Cik JariManis said...

cantik3!..dah boleh buat bisnes onn9 ni sis... :)

DilaElla said...

Thanks Cik JariManis,insaAllah kalau ada rezeki,nak buat bisnes suatu hari nanti..:)tq sudi follow :)

MarnieyZ said...

wah, cantiknyaaa. nak juga buat tp tak reti dan takda kesabaran. :(

Cik JariManis said...

apap2 pun sya tabik dgn akak..cantik jahitan akak! ^_^

Aida Ismail said...

Kreatifnyaa. Senang kan kalau pandai buat sendiri. Jimat cos. ^^

shu said...

cantik! kalo sy wt abihla hancur..

Sally Samsaiman said...

nak tempah je laa...hehehe...boleh tak?? :D

siti shahirah alimin said...

salam. hee bestnya, era ada jugak DIY halfmoon ni tapi xda la letak manik, malas, hihi,, btw cntik la awk buat :)

Nur Fajar said...

cantik!jimat kan kalau buat sendiri ^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain