Followers Tersayang

Kek Cawan Vanila Berkismis Mudah

Assalamualaikum.
Hii.
Jom main masak-masak,kali ni saya nak share resepi kek cawan yang sangat mudah.kejap jer nak buat.resepi ni saya tak ingat ambil kat mana,sebab dah lama salin..maaf ya.kek walaupun nampak simple tapi sedap.jom kita start.
kosong jer cup cake ni kan..kalau rajin,nak letak krim pun boleh :)

Bahan-bahan:
  • 113 gm tepung naik sendiri *
  • 1 sudu teh baking powder * (bahan * diayak bersama)
  • 90 gm gula kastor 
  • 2 biji telur
  • 90 gm mentega/majerin
  • 2 sudu besar susu tepung
  • 1 sudu teh esen vanila
  • buah-buahan campuran secukupnya
cara-cara:
  1. Pukul mentega bersama gula kastor hingga putih.
  2. Masukkan telur dan pukul lagi hingga sebati.
  3. Kemudian masukkan tepung yang telah di ayak bersama baking powder,esen vanila dan susu tepung..pukul sebati.
  4. Masukkan buah-buahan campuran dan gaul guna senduk.
  5. Isikan ke dalam cawan kertas dan bakar dalam ketuhar yang telah di panaskan dengan suhu 170 celcius selama 25 minit. 


 selamat mencuba.
Terima kasih sudi baca :)
bye.
Assalamualaikum.

6 comments:

Wanie Mj said...

w pun pernah buat kek mcm ni, tapi letak coklat chip kt dalam dia. hentam je ingredientnya tapi menjadi pulak. ^_^ more recipies please ;)

DilaElla said...

wah,mesti sedap letak coklat chip kan,insyAllah saya akn tambah more resepi lg :).thanks sudi singgah :)

NinaAz said...

Haiii. Nina singgah sini..nina pun suka main masak2 ni. Hihi. Salam kenal

DilaElla said...

Hii Nina tq sudi singgah n follow :).Salam kenal juga :)

Liyliz said...

bnyk resepi kek. seronok la blogwalking kt sini. bnyk bndaa menarik

Anonymous said...

cik diella, nak tanya satu adunan dapat berapa cawan??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain