Followers Tersayang

DIY Satin Rose

Assalamualaikum.
Hii.

Kali ni saya nak tunjukkan cara nak buat bunga ros satin..senang saja nak buat sebenarnya.kalau nak cantik    guna riben satin,tapi saya guna kain satin biasa saja.harap korang dapat faham melalui gambar,sebab tak pandai nak explain satu-satu sorry..okey jom kita start.
senang sahaja kan.selamat mencuba..
Dah siap boleh lah jadikan hiasan pada baju raya atau tudung nanti..selamat mencuba..^_^
Assalamualaikum.

16 comments:

Cik JariManis said...

dila....sya pernah try buat...tapi dia tak kembang laa....pening...mcm mna nak buat dia kembang tu ya? lgi stu...klu kita guna hot blue gun sja tak boleh ke?

dilaella Ella said...

@Cik JariManis sy buat mula2 pun tak kembang,mungkin sebab riben pendek @ cara kita gulung riben.cuba try mcm sy buat tu,mana tahu jadi.kalau guna glue gun boleh lagi senang :)

Cik JariManis said...

oh....mmg pon..reben pendek...ahaha! tq dila...esok mmg kena try... :)

Normi Nieza said...

cantik..:)

shila azizi said...

teringin nak buat tapi tangan tak kreatif...huhu...

Sally Samsaiman said...

sally kena beli jer...tangan tak seni =.="

dilaella Ella said...

@Cik JariManis sama-sama :).hehe

dilaella Ella said...

@Normi Nieza thanks :)

dilaella Ella said...

@shila azizi try lah buat,mesti jadi tu :)

dilaella Ella said...

@Sally Samsaiman try lah buat nanti sally,kalau jadi boleh jual :)

NOR FADILAH MOHD ARSHAD said...

nak buat rose nie kene guna brape cm (panjang)....

dilaella Ella said...

@NOR FADILAH MOHD ARSHAD saya guna 33 cm untuk buat rose satin ni :)

fahnur fazlin said...

Sis..mcm nak start gulung

fahnur fazlin said...

Sis..mcm nk start gulung

fahnur fazlin said...

Sis..mcm nak start gulung

dilaella Ella said...

@fahnur fazlin cara gulung macam biasa, mula dari tempat yang kita jahit mula2 tadi :).

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain