Followers Tersayang

Puding jagung

Assalamualaikum.
Kali ni nak share resepi puding jagung yang sangat senang nak buat. Memang sesuai makan masa cuaca panas-panas begini..Jom semak resepi..
RESEPI : PUDING JAGUNG
SUMBER : RESEPI NANNIE
Bahan-bahan:
1 cawan tepung castard
1 setengah cawan santan-saya ganti susu cair 
2 cawan air
3/4 cawan gula
1 tin jagung manis
Acuan secukupnya

Cara-cara:
Campurkan tepung kastad, gula, jagung , santan dan air.
Kacau semua bahan sehingga menjadi pekat dan berkilat di atas api yang sederhana hingga cukup sebati dan masak .
Masukkan adunan puding ni ke dalam acuan atau loyang dan biarkan sejuk .
Senang kan? Puding ni enak dimakan sejuk.Selamat mencuba ^_^

12 comments:

puteri airyn said...

Sama macam buat puding jelly kastad.. Cuma kombine dengan jelly saja..cukup sedap dan enak..

Norhasniza Khalid said...

sedapnya dila, boleh mama cuba bikin ni.. hihi

yahaya said...

wah sedap ni.....kegemaran

Tetamu Istimewa said...

Assalamualaikum, singgah dan follow di sini. Jemput ke blog saya.

Cik JariManis said...

emmmm yummy~ hehe! nak cuba lah nnti ;)

Nadya Dyana said...

sedapnya. dia punye bahan pun simple :D

akmaL said...

nampak comel je bentuk dia tu :P

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

nampak sedap.. nak cuba buat lepas ni..

Hafiza AizZawa said...

sdpnye la..tambah pulak mkn sejuk2..

siti zahara said...

sedap..sedap..nyum!! nyum!!..=D

S.K.A said...

nampak sedap =) kemain lg kuningnya eh..

Cik Itah@RRP said...

nampak sedap :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain