Followers Tersayang

Retro Pin Up Makeup

Assalamualaikum.
Dah lama tak main conteng-conteng muka, main mekap ni salah satu hobi kesukaan saya. Sekarang jarang dah tengok tutorial mekap kat youtube, kalau dulu hari-hari tengok siap download lagi.. habis penuh memori phone dengan gambar hasil mekap hehe.. Tapi kalau keluar ke pekan atau banda,r nak mekap pun malas just pakai foundation, bedak, blusher, maskara dan eyeliner dah cukup. Kali ni saya nak share video mekap tutorial yang saya ambil youtube, nama mekap ni retro pin up ala-ala orang dulu-dulu. Jom layan..
Mekap ni tak banyak pakai eye shadow apa yang penting eyeliner kena tebal dan buat wing kat hujung mata serta lipstik merah. Ni hasil mekap saya
.
.
.
.
Tunjuk mata saja hehe..selamat mencuba ^_^

11 comments:

Abak Lorong Cinta said...

Tomeinya... :D

msredcheesecake said...

Model tu nampak garang mekap camtu.... Kalau buat sikit2 ok la kot...

tiey smilez said...

Tiey pum suka sangat tengok tutorial make up especially cara pakai eyeliner ni.
Comelnya mata dia. Tu baru je mata kalau muka lagi la.hihi

ezyra daniel said...

sye pon dlu suka main makeup2 nie tp skrg da jrg.tp sebenarnya tiap2 hari kne makeup sbb pergi kolej kan.haha..

Mohamad Khairil said...

Singgah Sini!! :D Cantik mata?? :D

Akeyla Azmi said...

huwaaaaaaaaaaa
cantik!!!!!!!!!!!!!!! <333

Ar Eirza Japar said...

cantik =)

Cik Itah@RRP said...

salam. dear nak tanya..mata sy ngam tak nak buat macam tu?? hehehe

Cik Puan said...

cantik lah dilla..mau try juga ne...selalu nya part2 ne lah cik lemah..

AhkakGojes said...

cantik mata tu

Nuraini Munira J. said...

Hi! First time kat sini! Tgh Blogwalking td and stumble upon your blog! tertarik nampak tab 'makeup' and post ni sememangnya menarik perhatian sbb sy tgh blaja2 nk pki liquid eyeliner ni~hikhik
jemput dtg ke blog sy tau!

xoxo, Mira | http://lemieletlavanille.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain