Followers Tersayang

Blackout

Assalamualaikum.
Baru dapat buka blog, seharian tak dapat buka sebab elektrik tak ada. Semalam asyik menghadap laptop lupa pula nak cas.. Suis elektrik kat rumah tendang, dah dua kali berlaku semua mesin basuh punya pasal, tak pasal-pasal mesin basuh pula disalahkan. Semua orang dalam rumah ni pula tak ada yang berpengalaman pasal elektronik ni huu.. Boring sepanjang hari ni sebab nak buat apa pun tak boleh, tengok tv, online buat kek semuanya bergantung pada tenaga elektrik.. masa ni lah baru nak menghargai hmm.. Nasib baik ada kawan bapa, alhamdulilah jam 7 malam baru selesai kerja buat suis utama tu. Ni semua pasal saya lupa nak buang air dalam mesin basuh hari tu.. Semalaman air tu kat dalam, mengakibatkan wayar terkena air tu yang bila on mesin tadi pagi terus blackout.. Biasalah kalau barang elektrik lama memang kuat meragam.
P/s : Maaf seharian tak dapat blogwakling. Terima kasih sudi ke blog ni. ^_^

4 comments:

mirza syazwina said...

rasa macam mati kutu kalau elektrik tak de lepas tu internet plak tak bleh bukak,huhuu

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

kalau takde elektrik memang susah.. syukurlah dah kembali pulih.. bahaya juga jika ada peralatan elektrik yang bermasalah..

Nurul Farahizzati said...

haiyo.. jgn lupa buang air maaa.. hehehe.. teringat kisah suis kena tendang, bebudak rumah menjerit ketakutan bila tgk sy beranikan diri nk 'tendang' suis tu balik.. ya Rabbi.. mcm la benda tu nak gigit sy ke apa.. lawak la bila ingat balik..

Affy Afiqah said...

ika dah lama tak kena black out ni...hewhew
kalau boleh nanti check laa dila barang yang mana punca black out tu...takut juga kalau kena litar pintas ke...bahaya....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain