Followers Tersayang

Ais Krim Oreo Paling Mudah

Assalamualaikum.
Selamat berhujung minggu semua, korang buat apa hujung minggu ni? Nak pergi kenduri kahwin tapi hujan lebat pula, biar bapa saja yang pergi hihi. Okey hari ni saya nak kongsi resepi ais krim yang sangatlah mudah sedap pula tu..pasti ramai yang dah mencuba kan, rasa lebih kurang saja dengan yang main beli punya. Hari tu saya ada buat ais krim juga tapi tak berapa nak jadi, yang ni alhamdulilah menjadi :). Resepi saya cari kat google, jom mulakan..
RESEPI : AIS KRIM OREO
Bahan-bahan :
2 1/2 cawan susu penuh krim Dutch Lady 
2 1/2 cawan Nestle coffee mate powder
1 paket biskut Oreo 
Cara-cara nak buat senang sabgat, masukkan susu Dutch Lady dan Nestle coffee mate dalam blender, kemudian blendkan 5 minit.
Lepas blend pindahkan dalam bekas, patah-patahkan biskut oreo bersama krimnya sekali tapi jangan letak banyak krim biskut tu. Bekukan sehingga 4 jam, keluarkan kemudian blend sekali lagi supaya adunan jadi lebih lembut. Bekukan lagi beberapa jam.
Taadaa..dah siap, bolehlah nikmati ais krim buatan sendiri..nyum.. selamat mencuba ^_^


30 comments:

ezyra taharin said...

wahhh!!!sedap nie!!!simple je resepi dia..

Norvanida said...

Senangnya~ Nampak sedap. Nak try buat la, thanks bagi resepinya. Hehe

Mazni Munawar said...

wahh sedap! tk payah susah2 beli mc flury ^^

NinaAz said...

nina baru jea balik dari kenduri. :)
tgk aiskrim nih terliur la pulaksss

mia yusof said...

wahhh sedap nye mesti cube ni !!

Vee said...

Haha okay boleh cuba ni :D

ana likes said...

sedapnye

Unknown said...

simple dan nampak sedap lahhh! kena try buat nih

nuranne said...

homaii sedapnya.. but i don't drink milk :(

Affy Afiqah said...

ika pun pernah buat ni...tapi bukan oreo tapi rinbow ice cream ihiks...
nanti boleh ika try ni...tapi ika keliru sikit sukatannya tu dila... 2/12??means?

FarhanahAdzlan said...

perghh nampakk sedap.. terliuqq haha

Lieya Von Jay said...

mmmmm... sedapppp

Unknown said...

wah,boleh cuba nanti,best2!:)

Unknown said...

mudah dan sedap..ok nk cuba!!hiii

Fiza Aizzawa said...

senang jer npknye.. time kasih bg resipi nie.. fiza mmg suke ais krim oreo...

fana.akim said...

nyumm..nyum..sedapnye.. :)

Unknown said...

wahh senang betul resepi ni tapi blender pulak xda.. huhu.. balik kampung nanti la baru try test buat.. hehehe..

Cik Itah said...

macam sedap ja hehe isi tabung inti dan hotlink :)

Nurfara Hani said...

peh sedapnya.. thanks share!!

Sally Samsaiman said...

okay, nnt nak buat la :)

Nik Ainaa said...

wah, yang akak punya nampak lebih sedap lah! hehe

http://nikainaa.blogspot.com/2013/12/aiskrim-oreo-buatan-sendiri.html

cik violet said...

sedap. Adik pernah buat :)


p/s : kalau nak cuba bisnes double stemcell, boleh contact sy ea :)

DILA ELLA said...

@Affy Afiqah sorry ika salah taip pula..2 setengah cawan tu hehe :)

Unknown said...

wah sedap tu :)

Unknown said...

wahh sedapnyer.. dan nampak macam mudah jer nk buat nie.. ley cuba ni hehe :)

Mizz Aiza said...

yummy.. sedapnya.. :D

Affy Afiqah said...

ika sukaaaaa ice cream oreo :)

mun said...

salam..senangnya.mohon ambik resepi ni ya..
tq=)

Anonymous said...

salam..senangnya..mohon cuba resepi ni

tq=)

Unknown said...

tempting!!!

jom lawat www.rehanswardrobe.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain