Followers Tersayang

Review : Mekap Remover Gentle & Moist Cleansing lotion PIXY

Assalamualaikum.
Dah lama tak review barang kan, lagipun dah lama tak beli produk baru. Hari tu saya ke pekan dengan kawan, masuk kat kedai Watson sebab nak beli pencuci muka..bila masuk ja, terus rambang mata macam-macam lah barang yang dibelek, kalau boleh semua nak dibeli..biasalah perempuan hihi, tapi tak jadi beli sebab tujuan utama hanyalah nak beli pencuci muka ja T_T.. terpaksa tahan nafsu membeli, sebab nak berjimat.. Dalam sedih-sedih tu adalah 2, 3 barang di beli selain dari barang utama tu hihi..
Inilah salah satu barang lain tu.. Gentle & Moist Cleansing lotion PIXY.. Beli yang saiz kecil senang sumbat dalam beg. Orang lain dah lama cuba tapi saya baru nak mencuba.. Nak beli yang jenis sabun tu tapi dah habis pula.
Lepas balik dari pekan terus cuba mekap remover PIXY tu..
Cara nak guna senang saja, tuang kat kapas terus tonyoh kat kawasan yang nak dibersihkan. 
Hasil review saya: 
  • Muka tak rasa kering lepas pakai produk ni
  • Muka rasa segar 
  • Tak ada kesan minyak pada muka
  • Bau wangi, tak ada alcohol.. suka
  • Eyeshadow, foundation, eyeliner, bedak semua cepat tanggal
  • Maskara waterproof agak susah sikit nak tanggal, kena tonyoh banyak kali baru bersih. (gambar bawah)

Sebelah mata dah dibersihkan, kesan maskara masih ada sedikit walaupun dan tonyoh banyak kali.
Gentle & Moist Cleansing lotion PIXY ni sesuai untuk korang yang sibuk sebab kerja membersih mekap semua jadi senang, terutama kalau nak solat. Harga RM13.90(100ml) / RM7.90(50ml) berpatutan kan.  ^_^

19 comments:

Zara Nurhaidah said...

skang zara trus cucik muka jer pakai foam.. hehe

TelingaBulat said...

so far pki ok ke?tb menabung ;)

Lieya Von Jay said...

saya suka bedak pixy. hrga murah tapi sgt berkualiti

Cik Mun said...

nanti nak try jgakla..

Sally Samsaiman said...

sally nak cuba compact powder dia...macam best je

Cik Puan said...

berpatutan jugak harga nye...

Hafiza AizZawa said...

murah produk nie.. tp berkesan..

dilaella Ella said...

@Zara Nurhaidah saya belum try lagi foam tu, mesti best kan :)

dilaella Ella said...

@TelingaBulat ok lah..sebab bahan2 dia semulajadi :)

dilaella Ella said...

@Lieya Von Jay betul tu, saya pun suka bedak dia :)

dilaella Ella said...

@Cik Mun trylah nanti cik mun :)

dilaella Ella said...

@Sally Samsaiman best sally, trylah nanti :)

dilaella Ella said...

@Cik Puan betul tu..semua pun boleh beli :)

dilaella Ella said...

@Hafiza AizZawa betul tu fiza :)

Miss Ika said...

SALAM. ika dtg blogwalking.
ika guna elianto makeup remover.

BIRTHDAY giveaway ika tengah berlangsung. Jika berminat untuk memenangi barangan kecantikkan dari
THE BODY SHOP, elianto, etude, crabtree evelyn, himalaya, bobbi brown + etc... jom join. macam mana nak join? just komen je entry tu :)
http://notamanjaku.blogspot.com/

elianto makeup remover pun antara hadiah giveaway :)

SecretOfShaila said...

wahhh dilla pun pakai yer...

Kathy R'bain said...

hebat ni sis,,

Affy Afiqah said...

kalau yang tak pakai make-up macam ika ni setakat sapu2 bedak johnson baby kat muka boleh guna ke? hoho

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tak pernah lagi cuba produk pixy ini.. terima kasih sharing..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain