Followers Tersayang

DIY Blouse Chiffon Layer

Assalamualaikum.
Terpikat dengan blouse sifon dari minniemouse boutique ni, cantik kan? sesuai dipadankan dengan pallazo, jeans atau skirt. Terus pasang angan-angan nak blouse macam ni.. Cuba-cuba jahit sendiri alhamdulilah menjadi walaupun tak secantik blouse kat atas tu huu, sekurang-kurangnya dapat jimat sikit. Kos untuk jahit sendiri RM 16.00 sahaja, nampak tak berapa ringgit dapat jimat hehe.. jom berDIY..
Proses menjahit blouse, pola lebih kurang macam baju kurung moden tapi bahagian belakang panjang sikit.
Dah siap pun, senang kan. Hari tu saya ada buat blouse simple boleh tengok SINI . Selamat berDIY ^_^
P/s : Tak berapa sihat, selsema menyerang hmm :(.. kerja blogwalking pun terganggu..

19 comments:

ana likes said...

cantik nye..pandai akak buat

ika zulkefli said...

pandainya dila jahit.. ika tak pandai la nk guna mesin jhit..lebih-2 lg yg gna elektrik punya.. laju mcm kreta api..hehe

Mime MF said...

wah pndainya jahit baju sendiri..huhu memabng save cost la..:)

Kathy R'bain said...

pandai menjahit..bestnyer..

Cik Puan said...

rindu nak bermain gunting dengan benang...lama sudah nda memnjahit ne..

Ayue Idris said...

pndainye jahit!!! iols is jeles..hehe

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

cantiknya.. nampak sama dengan yang butik tu saja dila.. DIY yang menjimatkan.. semoga dila cepat sembuh, jangan lupa banyakkan minum air kosong..

Vee Lea said...

Nice. Boleh cuba ni :D

Affy Afiqah said...

kreatifnya dila ni...

Normi Nieza said...

cantik..:)

SecretOfShaila said...

wow...bestnya pandai buat baju...huhuhu

Lieya Von Jay said...

wow. ohsem. boleh start meniaga la mcm ni :)

Erza Japar said...

pandai sgt!!! jelesnye..eheh

Nur Madihah said...

lawanya
btw. awak ditag
http://madihahdaisy.blogspot.com/2013/12/giveaway-giga-join-win-by-wanie-putri.html

syuk shusuke said...

dah boleh bukak butik sendiri ni dila :D banyakkan berehat :)

mirza syazwina said...

nampak sama la,jeleznye!memang boleh jimat banyak ni sebab nk beli agak mahal gak kan..

adrianna syaz said...

Sya jahit mnjhit mmg fail..hehe..pndai dilla buat sndri ni :D

Ayu Zan said...

acana ni..ayu xpandai jahit baju

ashikin said...

Cantiknye...
teringin nak buat sendiri...sebab lagi jimatkan...
boleh tak tunjuk cara jahit leher tu...simple pun xpe...thanks kalau tak keberatan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright To Dila Ella | Designed By Kathy R'bain